Nietap is een klein dorp, maar met veel kunstzinnige mensen. Om dat te laten zien wordt er een Open Deur Route georganiseerd op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 van ’s-middags 13.00 tot 17.00 uur. Kunstzinnige Nietappers en Terheijlsters zetten dan hun deuren open! Deze route wordt georganiseerd als onderdeel van het dorpsfeest in 2018, omdat het dorp dan 325 jaar bestaat en de Buurtschap Nietap-Terheijl 115 jaar.

Kunstenaars uit allerlei disciplines, zowel professionals als amateurs, doen mee. U kunt genieten van schilderkunst, tekeningen, fotografie, beelden, keramiek, sieraden, textiel, papier, lasersnijwerk, muziek, gedichten, verhalen, bloemsierkunst en zelfs allerlei lekkernijen! Sommigen volgden een opleiding, anderen deden cursussen, een aantal is autodidact.  Allen zijn duidelijk bevlogen met wat ze doen!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen achter de Open Deuren; soms in het eigen atelier van de kunstenaar, in de schuur, in de tuin, in de kroeg.... Op allerlei leuke locaties!

Opening 

De route zal op 16 juni om 12.00 worden geopend bij café De Waag te Nietap. Café De Waag vormt ook het startpunt van de route die vervolgens zowel lopend als fietsend in willekeurige volgorde door het dorp kan worden afgelegd.

Route

Er is een plattegrond met een overzicht en meer informatie over de route en de deelnemers verkrijgbaar in De Waag op 16 en 17 juni. De deelnemers zijn het hele open deur weekend te herkennen aan een bord bij de deur of bij de ingang van het pad naar de locatie.

 

Ga naar boven