NL Doet NatuurschoonOp 10 maart vindt weer de landelijke actie 'NL Doet' plaats. In Natuurschoon Nietap is dan weer het nodige snoeiwerk uit te voeren en alle hulp is welkom! We gaan aan het werk langs het fietspad bij de afslag naar De Flint. 
Alle gesnoeide takken en boompjes worden in een takkenril verwerkt. Op veel plaatsen in ons bos kan het snoeihout plat verwerkt worden zodat het snel verrot, maar soms leent de situatie zich beter voor een ril. En dat heeft allerlei voordelen; voor vogels en kleine zoogdieren biedt een takkenril een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Amfibieën en reptielen vinden er een plek om te overwinteren, en heel veel insecten maken gebruik van de beschermde plekjes in de takkenril om te schuilen. ...en het ziet er gewoon mooi uit!!

Ook kinderen zijn van harte welkom. Als ze maar vertrouwd zijn met een zaag of takkenknipper en lekker vies mogen worden! Oude kleren en laarzen aan doen. Tegen een uur of 11 krijgen we koffie, thee of limonade met iets lekkers. Warme chocolademelk als het heeel koud is! Vele handen maken licht werk, en we maken er een gezellige ochtend van! Het terrein is goed bereikbaar voor iedereen die kan slootjespringen. Aanmelden kan via de NL Doet website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven