Afgelopen zaterdagen 1 & 8 april stond een groot deel van Nietap en Terheijl in het teken van ‘Nietap Snapt ‘t ‘. Een uitgebreide dorpsquiz waarin 7 teams streden om de machtige wisselbokaal. Op zaterdagavond 1 april werden om 19:30 uur de quizboeken opgehaald die in een team thuis moesten worden ingevuld. Men kon teamleden door het dorp zien fietsen op zoek naar de coördinaten van de Meester Posthuma bank om aldaar de eerste opdracht in zich op te nemen. Ze fietsten (gebruik van een auto was immers strikt verboden!) naar Roden om bij Merry Gold enkele Chinese tekens te laten vertalen en onderwijl werden de bomen aan de zuidzijde van de JP Santeeweg geteld. Afgevaardigden van alle teams verzamelden zich om klokslag 23:05 bij de kerk op de Dam om een foto te maken van de klok en intussen zwoegden de teams op de locaties op rekensommen, opzoekdingen en op het bakken van de ultieme tosti!

Op 8 april werd de uitslag bekend gemaakt van alle vragen en opdrachten én was er nog plaats voor een punnikopdracht én een NUDOKU (Nietapse SUDOKU). Alle teams hadden zich daags tevoren voor de radio verzameld om te luisteren naar het codewoord dat zou worden genoemd in de uitzending van Nietapper Henk Stoelwinder, De Vrienden Van Vrijdag op Radio Westerkwartier (105,3FM). En zo bleek het team van BlØf, Doe Maar (lokaal bekend als het team van ‘De Wintertjes’) te sterk voor de rest.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met een grote kans op herhaling in 2018, houd de FaceBook pagina van Nietap Snapt ’t in de gaten!

 

Ga naar boven