Naar aanleiding van de presentatie van de Alarmkoffer op de ALV van de buurtschap door de nieuwe wijkagent vroegen we haar of ze zich misschien aan ons voor zou willen stellen op onze website. We kregen daar meteen een enthousiaste reactie op, en vandaag onderstaande berichtje:

Mijn naam is Sjoerdtje Helder, ik ben 50 jaar, getrouwd en ik heb 3 geweldige kinderen, waarvan de eerste al uitgevlogen is. Ik woon met mijn gezin in Leek. Ik fiets iedere dag van Leek naar Roden.

Sinds 1 januari 2017 ben ik wijkagent geworden in de dorpen Peize, Nietap, Lieveren, Foxwolde, Roderwolde, Altena, Peizermade. Dit is een prachtige functie in een geweldig mooi landelijk gebied. Ik wil heel graag dat iedereen in dit gebied weet dat ik de wijkagent ben en dat iedereen mij weet te vinden als er problemen zijn. Daarom maak ik graag gebruik van de gelegenheid om mij voor te stellen.

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Friesland en ik heb altijd gewoond en gewerkt in een landelijk gebied. Ik ben in 1987 begonnen als politieagent in Noord Holland, in Schagen en omstreken. In 2000 zijn we naar het noorden terug gegaan en nadat ik eerst in Hoogezand heb gewerkt ben ik in 2002 gaan werken in Leek. In 2016 heb ik de overstap naar Drenthe gemaakt en ging ik werken vanuit het politiebureau in Roden. Ik heb dus heel veel politie ervaring en ik heb op verschillende bureaus gewerkt. De uniformdienst vind ik na al die jaren nog steeds geweldig. Ik mag heel graag met mensen werken en in dit werk is er altijd wat te beleven.

Mijn hobby’s zijn; heel veel sporten; hardlopen, tennissen (bij slecht weer squashen), bodypump en in de zomer mountainbiken en andere outdoor activiteiten. Ook vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ik kan slecht stil zitten en alleen in de vakantie duik ik in een boek.

Met vriendelijke groet,
Sjoerdtje Helder.

Sjoerdtje werkt vanuit het politiebureau in Roden, waar ze telefonisch te bereiken is via 0900-8844, ook is ze via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bereiken.

Ga naar boven