In Nietap ligt op een mooi plekje aan de Paulus Potterstraat een biologisch volkstuinencomplex. Hier worden al ruim 30 jaar gewassen verbouwd. Elke tuinder verzorgt daarbij op zijn/haar eigen manier de akker. Sommige met wat bloemen, vergeten groenten of gewoon de bekende gewassen. Er zijn in totaal 43 akkers, elk van ongeveer 1 are (=100 m²) groot. Momenteel zijn er een aantal tuinen vrij voor de verhuur! Er zijn ook halve tuinen beschikbaar voor wie klein wil beginnen.

Het najaar is een prima tijd om met een moestuin te beginnen, of in ieder geval om te besluiten om dat te gaan doen. Je bent dan mooi op tijd voor de voorbereiding op de jaarlijkse cyclus van het ontginnen (spitten), zaaien, planten en na verloop van tijd het oogsten van de heerlijkste groenten! U kunt geheel vrijblijvend meer informatie krijgen en/of komen kijken bij de moestuinen.

Voordat u beslist is er een rondleiding en krijgt u enige uitleg van regels die voor het tuinieren op dit volkstuinencomplex gelden. U staat er vervolgens niet per definitie alleen voor. De ervaren tuinders om u heen zijn op verzoek altijd bereid adviezen te geven.

Er is een tuinbestuur die het geheel in de gaten houdt. Eén keer per jaar is er een ledenvergadering. Een paar keer per jaar is er een algemene activiteitendag, voor gezamenlijk onderhoud van paden, heggen en van de schuilhut. Soms wordt er een gezellige middag of een uitje georganiseerd door een van de leden. Dit is heel gezellig, maar niet verplicht om aan deel te nemen.

Hebt u belangstelling, neem dan contact op met de secretaris:

Roelie Loos
Tel: 0594-514112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven