De Buurtschap Nietap-Terheijl heeft voor de omgeving Nietap Terheijl een WhatsApp Buurtpreventie groep opgericht. Deze WhatsApp groep is gericht op het signaleren van verdachte situaties en het mobiliseren van de buurtbewoners om de kans op een misdrijf te verkleinen. De verdachte situaties waarvoor WhatsApp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld babbeltrucs, woninginbraken, woningovervallen en pogingen daartoe.

WhatsApp Buurtpreventie groepen zijn extra ogen en oren voor de politie. Via de groep delen we verdachte situaties met elkaar. Het bestaan van de WhatsApp groep heeft een preventieve werking. Voor potentiële inbrekers is direct duidelijk dat bewoners in de betreffende wijk/buurt alert zijn, en niet alleen elkaar maar zeker ook de politie alarmeren bij verdachte situaties.

Iedereen die woonachtig/gevestigd is in Nietap-Terheijl en minimaal 18 jaar oud is kan lid (deelnemer) worden van de WhatsApp Buurtpreventie groep Nietap-Terheijl.

Je kan je aanmelden door het formulier achter onderstaande knop in te vullen:

Aanmelden voor de WhatsApp groep

Huisregels

Voor de WhatsApp groep zijn een aantal huisregels opgesteld waar alle deelnemers zich aan moeten houden. De tekst is gebaseerd op soortgelijke huisregels en ervaringen van andere groepen en informatie van politie en de gemeente Noordenveld. Andere WhatsApp groepen in de buurt hebben soortgelijke regels. De huisregels zijn vastgesteld door de Buurtschap Nietap-Terheijl.

Geen overbodige berichten, etherdiscipline

We spreken af om de WhatsApp groep alleen als alarmsysteem te gebruiken en de berichten zakelijk te houden. Er mogen geen randzaken in de WhatsApp groep worden gezet. Gebruik de WhatsApp groep alleen waar die voor bedoeld is, en dus niet als digitaal buurthuis en niet voor onderling contact of privéberichten. Dus:

  • Alleen meldingen die direct betrekking hebben op veiligheid en verdachte situaties in de omgeving horen in de WhatsApp groep thuis.
  • Houd je aan het onderwerp van de groep.
  • Houd persoonlijke dingen voor jezelf,
  • houd het zakelijk en kort,
  • druk niet te snel op enter.

Deze gedragsregels noemen we samen de 'Etherdiscipline'.

 

Ga naar boven